Sunday, October 21, 2012

French toast





French Toast
フレンチトースト






Recipe
Serving for  1
一人分
Ingredients
材料

2 thick slices of baguette / フランスパン…2切れ 
1 egg / 卵…1つ
1/3 cup milk / 牛乳…80ml
1 tbsp all purpose flour / 薄力粉…大さじ1
a pinch of salt / 塩少々
olive oil / オリーブオイル適量
orange / オレンジ適量
honey / はちみつ
mint / ミントの葉
*optional*
walnuts, powdered sugar, and cinnamon.....
くるみ、粉砂糖、シナモンなどお好みで。


In a bowl, mix the egg and milk, add salt and flour little by little to keep out gather. Pour into a shallow flat bowl, dip the baguette into the mixture. Leave it about an hour until soaked up the mixtures.
Heat a lightly oiled frying pan over medium heat, cook the baguette soaked up the mixtures slowly until golden brown, turn it over, cook the other side. Saute the orange slightly.
If you like, serve with walnuts, honey, mint, and so on.

ボウルに卵と牛乳を混ぜ、ダマにならないよう少しずつ薄力粉を加える。縁のある平らなお皿にフランスパンをならべ、卵液を流し込む。フランスパンがすべて吸い込んでくったりするまで、約一時間放置。
フライパンにオリーブオイルを中火で温め、パンを焼く。きつね色になったら裏返し、逆側も焼く。
オレンジを少しソテーする。
仕上げにくるみやミント、はちみつなどで飾る。










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